De Witte Kaap

witte kaap_2_cleanwitte kaap_4_cleanRoze Op IJburg

De Witte Kaap is gestopt

Dit project gaat niet meer door.

Er bleek een leuke groep mensen geïnteresseerd in de mogelijkheden van wonen in De Witte Kaap, op het haveneiland, achter op IJburg. Volop voorzieningen in de buurt en een sneltramverbinding met het CS. Voordelen genoeg, een goeduitziende nieuwe woning tegen een sociale huurprijs. Maar…toen we met de groep de woningen van de Alliantie mochten bezichtigen bleken er ook grote nadelen te zijn.

De woningen hebben geen eigen buitenruimte, geen balkon waar je op kunt zitten. Verder liggen de voordeuren aan galerijen rond een vierkant overdekt atrium. Even doortochten met frisse lucht zou dus niet kunnen. Er was ook nog weinig bekend over wat er precies voor de neus van de bewoners zal worden gebouwd. Dàt er gebouwd zal worden staat als een paal boven water. Maar dat het uitzicht over het water daarbij verloren gaat is ook meer dan waarschijnlijk. Niemand uit de groep van ongeveer 17 belangstellenden wilde er wonen en de Alliantie besloot om de woningen dan gewoon via Woningnet te verhuren.

Niemand uit de groep bleek ook acuut een woning nodig te hebben, dat speelt ook een grote rol, zo merkten we . Voor outForever een leermoment. Verhuizen is een hele klus en als je denkt naar je ‘laatste’ woning te gaan, wil je heel graag dat je erop vooruit gaat. Dat was bij velen niet het geval.

Hoe nu verder?

Intussen heeft wethouder Ivens gezegd dat hij ook mogelijkheden voor zelfbouw voor huurders wil creëren. Dat klinkt outForever als muziek in de oren. We gaan daar zeker over praten en kijken wat de mogelijkheden zijn. OutForever is bereid het initiatief te nemen voor een zelfbouw-huurproject en wil hiervoor een coöperatieve vereniging van huurders vormen.

Heb je daar interesse in, stuur dan een mail naar info@outforever.nl